“Hallo Dirk,
Ik zag je online voorbij komen en misschien kun jij me helpen.
Vanwege een eerste kindje zoek ik nu ook een eerste auto. Allebei reuze spannend vind ik. Ik heb geen verstand van auto’s en heb na veel online zoeken iets op het oog. Eigenlijk zoek ik een beetje advies en bevestiging. Kun jij hierin iets voor mij betekenen?”

Nadat ik contact had opgenomen met het bedrijf ( ik sprak de zoon van de eigenaar) voor wat achtergrond informatie waarna mijn gevoel goed was zijn we samen gaan kijken.

Toen ik de auto inspecteerde kwam de “oudere” eigenaar van het bedrijf naar me toe. “Hoe zit dat eigenlijk, U doet zo’n beetje een hele APK maar ik verkoop auto’s met garantie, ik snap het niet helemaal”. Nou, ik heb liever garantie op een auto waarvan ik zeker weet dat deze goed is en mijn klant ook zei ik, en na nog wat uitleg over de hedendaagse automarkt en de dingen die ik tegenkom begreep hij het.

Het bleek een keurig nette auto. Wel moesten er een paar dingen aan gebeuren en dat hebben we laten uitvoeren. Een week later haalde ik Tomas op van het station om zijn nieuwe auto op te halen.

“Een geslaagde actie. En leuk om samen te doen zo.” zei hij.